11.12.07

Qui Som

La idea de crear Mu Dan, Associació d'amics de la Xina, neix per l'interès i l'inquietud d'uns pares i familiars de nens procedents de la Xina, per conèixer, respectar i mantenir les arrels dels seus fills. Al mateix temps neix fruit de la passió que aquests pares senten pel país que ha vist nèixer als seus fills fent que augmenti l'interés per aprendre i donar a conèixer una cultura i filosofia mil·lenària. Els temps en que ens movem fa que tinguem ara la oportunitat de conviure persones de diferents cultures en un mateix lloc (ciutat, barri, poble) sense tenir coneixement dels costums de cada una de les cultures i races que formen. Per aixó aquesta associació també vol que sigui un punt de trobada on la cultura catalana i xinesa es trobin i puguin compartir mútuament de la seva riquesa.

Per aquesta raó, senzillament volem intentar tirar endavant projecte i volem començar a engegar-ho amb una actvitat prou important: aprendre Xinés. El que més uneix als pobles és la comunicació i la llengua és la més important de les eines de comunicació. Per aió ja que els nostres fills xinesos tindran l'oportunitat d'apendre dues llengües: el català i el castellà, també volem que puguien conèixer la llengua del lloc que els va veure néixer.

Al mateix temps volem ajudar als amics de la comunitat xinesa a poder perfeccionar les nostres llengües per tal de que se setin més integrats.

Altres reptes de la nostra associació seran les diferents activitats que s'intentaran realitzar de cara a:

  • Donar un servei als pares amb filss adoptats de la Xina (activitats lúdiques pels nens, assessorament post-adopció, conferències col·loqui, etc.)
  • Activitats lúdiques per donar a conèixer diferents aspectes de la cultura xinesa (cursets de cuina, filmoteca, literatura, música, etc)
  • Activitats pels nens (manualitats, jocs, etc.)
  • Activitats dirigides als integrants de la comunitat xinesa per a una millor integració amb la cultura catalana (clases de perfeccionament del castellà i català, assessorament en qüestions burocràtiques i administratives) I un aspecte impotant: compartir mútuament les nostres cultures: la catalana i la xinesa.

Aquest és un resum del que pretenem fer, i encara que tot projecte necessita de moltes hores i persones amb ganes de treballar, intentarem que pugui tirar endavant per tal de donarun servei a la nosra societat, enriquir-nos a nosaltres mateixos i aportar més riquesa al teixit associatiu de Tarragona.

Si vols més informació contacta amb nosaltres.

Telèfon: 658375681
E-mail: asocmudan@gmail.com